Ripa Safety & Security Doetinchem B.V.

einde stageperiode voor studenten ROC Rijn IJssel

Van Begin mei tot en met deze week liepen er drie studenten van Rijn IJssel College bij ons op het IPKW.

Brain Koenders is een van deze studenten. Hij is enthousiast over zijn tijd op het industriepark Kleefse Waard, verteld hij op de laatste dag van zijn stageperiode. “er hangt hier een goede sfeer. Het kan soms enorm druk zijn bij de poort, maar is zie bijna alleen maar vrolijke mensen. Van directeuren tot vrachtwagenchauffeurs: iedereen is in voor een praatje.”

De beveiligingsopleiding duurt twee jaar, waarvan de stage ongeveer een half jaar behelst. “wat me het meest is opgevallen hier? Dat de controle ronden op de fiets worden gemaakt. Je hoort namelijk altijd dat dat met een auto gebeurt, zeker op dit soort grote terreinen. De Eco-Raptor (een elektrische personenvervoersmiddelen welke deze week voor het eerst als innovatieproject wordt gebruikt door de beveiligers van Ripa) komt wat dat betreft net te laat voor ons.”

SONY DSC

voor studenten is het Industriepark Kleefse Waard als stageplek een goede basis “bijna alle facetten van het beveiligingsvak komen hier voorbij: toegangscontrole, receptiediensten, alarmopvolging, handhaving. Maar bovenal waren de stagiaires gastheer, dit is hier een primaire taak op dit terrein.

12122390_922667991114973_4921925661021931659_n